угашен пожар на аутобуској станици,  испитује се и могућност терористичког напада

Данас 05.08.2022.године, око 16,00 часова, по друшвеним мрежама проширила се информација да је на аутобуској станици у Обреновцу букнуо пожар на тај начин што се ватра са запаљеног аутобуса проширила по перонској конструкцији.

Аутобуска станица Ласта у Обреновцу – у пламену

По подацима добијеним од Ватрогасне станице у Обреновцу, ефикасном акцијом ватрогасаца, пожар је стављен под контролу и угашен већ око 18,00 часова. Становништво нема разлога да брине јер више не постоји могућност ширења пожара нити опасности од контаминације ваздуха која би изискивала евакуацију становништва.

Аутобуска станица Ласта у Обреновцу – након пожара

За сада није познато шта је узрок пожара. Повређених у пожару није било а материјална штета је значајна али ће процена штете и њена санација уследити чим се за то стекну услови – рекли су нам у Ватрогасној станици у Обреновцу.

истрага због сумње на саботажу или терористички напад

За више информација у вези са данашњим пожаром обратили смо се нашем суграђанину Мирку Вранешевићу који обавља функцију члана надзорног одбора у СП Ласта АД Београд.

Ситуација на аутобуској станици у Обреновцу је озбиљна, пожар је изазвао штету која ће изазвати отежано одвијање саобраћаја, због чега се мора приступити убрзаној санацији штете.

Ја тенутно не поседујем више информација од оних које су пласиране у медијима али могу да кажем да овакве катастрофе отварају многа питања, ипак је ово други пожар на возилу који смо имали, претходни се десио не тако давно у Ратарима 31.05.2022. године. Због тога ћу се заложити да се у оквиру предузећа отвори истрага због сумње на саботажу   или терористички напад  – изјавио је Мирко Вранешевић.  

За Локалне новине Обреновац пише Драгана Николић

Оставите одговор