отварањем нових просторија за рад Комуналне милиције у Обреновцу и изградњом затворске јединице у Обреновцу, биће створени услови за ефикасну борбу против свих који угрожавају животну средину, јавно здравље и јавна добра, истичу Дивац и Чучковић

Дана 21.10.2021. године у Обреновцу, Иван Дивац, в. д. секретар за послове Комуналне милиције је најавио је отварање просторија Комуналне милиције.

Иван Дивац вд секретар за послове Комуналне милиције

У обраћању јавности Дивац је изјавио да ће ,,У наредне две недеље Комунална милиција у Обреновцу имати своје просторије које ће се налазити у Улици Војводе Мишића 192, где ће грађани моћи да пријаве евентуалне проблеме везане за комунални ред. Посао Комуналне милиције у Обреновцу ће бити исти као и у остатку Београда а то је увођење комуналног реда и пре свега помоћ локалној самоуправи за увођење комуналног реда у Обреновцу. Оно што грађане највише боли је непрописно паркирање, дивље депоније, кућни ред, радно време угоститељских објеката и на свему томе ћемо радити. Оно што хоћу да нагласим је да ћемо бити продужена рука инспекцијама и да ћемо имати изузетну сарадњу са Полицијском станицом Обреновац“ – нагласио је Дивац и додао да ће Комунална милиција бити значајан фактор у увођењу комуналног реда.  Дивац је такође изјавио : ,,Ја увек истичем да већина трпи терор мањине и ми ћемо са инспекцијама и ПС Обреновац се потрудити да не дозволимо тој мањини да угрожава све остале. У надлежности Комуналне милиције да издаје прекршајне пријаве физичким и правним лицима а Комунална милиција ће се трудити да што више обилази терен и да оне које будемо затекли на лицу места у кршењу прописа, санкционишемо“.

 

Тим поводом и председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић је одговорио на поједина питања новинара. „Посебно желим да истакнем значај Комуналне милиције и да се осврнем на тренутну ситуацију у Обреновцу и Србији уопште. Као што је већина сигурно упозната, у Србији па самим тим и у Обреновцу је у последњих месец-два, драстично погоршана епидемиолошка ситуација јер је број новозаражених вирусом короне више хиљада на дневном нивоу, што је поред свих напора које улаже наш председник Вучић и сви ми на челу локалних самоуправа, апсолутно недопустиво. С тим у вези желим овом приликом да истакнем да ће један од најважнијих задатака Комуналне полиције у Обреновцу бити контрола ношења заштитних маски у тржним центрима, угоститељским објектима, јавним местима и на отвореном простору…тврдим да нико неће бити поштеђен казни. Такође, уз помоћ Комуналне милиције, наше инспекцијске службе ће се ефикасније борити са неодговорним власницима угоститељских објеката који емитују буку и на тај начин угрожавају спокојство наших грађана. У вези са паркирањем желим да истакнем и да ће ЈП Паркинг сервис у Обреновцу добити донацију у виду неколико возила за шлеповање непрописно паркираних аутомобила чиме ће борба за проходнији Обреновац бити ефикаснија“- истакао је Чучковић.

Као нарочито важним за живот у Обреновцу, Чучковић је истако сарадњу  општинских власти са Министарством правде и Управом за извршење кривичних санкција. Наиме, председник ГО Обреновац је обзнанио да ће Обреновац још дуго времена носити епитет највећег градилишта у Србији. С тим у вези од надлежних служби обреновачке општинске администрације је потекла идеја да се на подручју Обреновца изгради бар једна затворска јединица односно јединица за издржавање кривичних и прекршајних санкција затвореног типа, те је у том смислу Министарству правде предочена идеја да се бивше сточне фарме и задружна имања на периферији Обреновца претворе у затворе. „На тај начин заокружићемо систем у којем у Обреновцу здружено и ефикасно раде судови, инспекције и Комунална полиција и у којем прекршиоци закона имају могућност да се кроз пољопривредне активности ресоцијализују“ – изјавио је Чучковић.

На крају свог обраћања новинарима Чучковић је изјавио: „Овом приликом бих желео да пожелим добродошлицу свим будућим комуналним милиционерима и да им пожелим срећан и успешан рад и каријеру у Обреновцу“!

 

пише: Драгана Николић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *