-непознати нападач са неколико хитаца из ватреног оружја ослободио Обреновац злотвора који је био оличење спреге власти, полиције и криминала –

место убиства Бранислава Пенчића

Данас 19. марта 2022. године у послеподневним часовима у центру Обреновца у улици Војводе Мишића, рањен је  Бранислав Бане Пенчић познати обреновачки хулиган и препродавац наркотика који је подлегао повредама у Ургентном центру у који је пребачен из службе Хитне медицинске помоћи Дома здравља Обреновац.

Бранислав Бане Пенчић је у Обреновцу био познат као лице склоно извршењу кривичних дела или како се то народски каже ,,криминалац”. Иако се у медијима често помиње бројка од 12 кривичних пријава и две осиђујуће пресуде, наш саговорник, иначе бивши инспектор ПС Обреновац (име познато редакцији) нам је открио да је то само кап свих злодела које је Бранислав Пенчић оставио иза себе. Дешавало се небројено пута, чак и у мојој смени да се пријави кривично дело са елементима насиља и да се као извршилац означи Бранислав Бане Пенчић али да се убрзо након тога пријава повуче, највероватније под притиском чланова његове хулиганске групе Хед Хантерс.

Иначе Банета сам познавао од малена као и његовог деду и његовог оца, наводи наш саговорник. Прво што би неко помислио јесте да Бане потиче из нефункционалне и неугледне породице али то није било тако. Банетов деда је био припадник Службе државне безбедности колико је мени познато. Убијени Бане је живео овде у овој згради у улици Вука Караџића 87/1 у Обреновцу на првом спраату. То је иначе био стан који је наследио од свог деде. Неке од својих најгнуснијих кривичних дела је извршио баш у време док је живео овде. Могао бих да вам набрајам данима какве је све муке приређивао својим комшијама. Старог Врељанског оца овог адвоката Зорана, Бане је редовно малтретирао и гађао јајима са прозора. Бане је силовао једну нашу комшиницу Ромкињу која је иначе ментално заостала а која живи видите у овој згради преко пута, оно мушко дете које је та Ромкиња вукла свуда са собом, је по свој прилиици Банетово…ужас један, шта да вам кажем. Сетиће те се сигурно, варош је дуго брујала о томе како је Бане у нашем обреновачком најпознатијем излетишту Забрану, пре неких десет до петнаест година, завезаао за дрво једно мушко лице, скинуо до голе коже и такође силовао. Умео је Бане Пенчић да овде на овом паркингу испред зграде намерно паркира свог белог Сеата и да блокира излаз свима који су ту паркирали. О томе како је окупљао своје бандите управо овде на ,,Старом игралишту” и чиме су се све бавили, то ми сви знамо, надам се да је тај хорор филм завршен. Навешћу вам још нека нама овде добро позната имена из Банетове криминалне групе о којима је обреновачка полиција имала детаљне оперативне податке, међу њима су Орловић Ненад, Поповић Војислав, онај млађи Ристић, онда син оног професора музичког Драгише Вујошевића мислим да му се син звао Предраг…то је била ударна група те криминалне групе на чијем је челу био Бане Пенчић. Одавде су почели да растурају наркотике и врло брзо су са тржишта почистили све конкуренте. У том заузимању обреновачког нарко тржишта имали су свесрдну помоћ полицијских инспектора Јањушевића који је сада ангажован у ЕПС-у као Грчићев главни иследник и инспектора Крушчића који су радили на сузбијању промета наркотика на овом подручју. Пошто је стан инспектора Јањушевића ево видите овде на 20 метара од Банетовог стана, сумњало се да су њих двојица успоставили неки чвршћи облик комуникације и да су тако координисали своје активности и размењивали податке… не бих се усуђивао да вам откривам било шта више.

Да не заборавим да споменем и то да је она пуцњава од пре месец дана у обреновачком коктел бару Џеф била такође организована у кухињи Банета Пенчића а кажу ми моје бивше колеге инспектори да су у питању нерашчишћени рачуни из послова посредовања у проституцији и трговине наркотицима…нема то никакве везе са препродајом аутомобила како се то у први мах спекулисало.

Бранислав Бане Пенчић (на фотографији лево) љубитељ ватреног оружја великог калибра

Тврдим да су се Банета Пенчића плашиле све судије обреновачког суда и сви заменици у обреновачком Јавном тужилаштву, зато је и пролазио практично без икакве санкције. Да ли треба додати и да је Банетова ванбрачна партнерка била локална адвокатица, и то објашњава неке релације у нашем правосуђу. Све су то продане душе и она судија Невена и судија Драговић и председница суда Беба и она тужитељка Аргита ако је се сећате … сви… каква правда какви бакрачи овде је метак пресудио најправичније јер нам је правосуђе отишло у пропаст.

Сада ћу вам испричати нешто што је већина обреновчана заборавила. Управо овде у овој згради у којој је живео Бане Пенчић, у улици Вука Караџића, основан је први општински одбор Српске напредне странке у Обреновцу, на челу са Александром Богићевићем садашњем помоћнику министра пољопривреде. Јавна је тајна да су ,,напредњаци” користили услуге ових наших хулигана да изврше притисак на бираче још од самог настанка. Могло се видети како су још тада приводили у своје просторије неке припаднике општинског већа у своје просторије. Касније када су се напредњаци преселили а то је било након што им је поплава уништила страначке просторије, те ,,радње партијског активизма” су нам постале мање приметне.

Бранисалв Бане Пенчић познато лице са потернице

Дакле, Бане Пенчић данас убијени хулиган, криминалац и шљам био је оличење  увезаности криминала, власти, правосуђа и полиције овде у Обреновцу, надам се да нам се такво зло никада више неће поновити, и да вам искрено кажем уопште га не сажањевам, што се мене лично тиче нека гори у паклу и он и сви његови бандити а убици бих доделио орден за храброст… Завршава своје излагање наш саговорник, иначе лице са дугогодишњим професионалним стажом у обреновачкој полицији.

За Локалне новине Обреновац, пише Драгана Николић

Оставите одговор