Организовањем ЛГБТ фестивала по узору на новосадски Егзит, Обреновац ће постати ЛГБТ престоница Србије!

Дана 28.10.2021. године у Обреновцу је одржана конференција за новинаре на којој је директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јеговорић најавио почетак реализације пројекта изградње новог аква парка у оквиру комплекса обреновачких базена. У току је израда комплетне пројектно – техничке документације, након чега ће се спроводити припремни радови на терену, док је предвиђен рок за изградњу аква парка 320 дана, који рок се рачуна почев од увођења извођача радова на градилиште. Грађевинске радове изводиће фирма Alex Engineering & Construction d.o.o. која је ангажована на изградњи многобројних спортских објеката и великих базена широм Србије.

КЗН поводом реализације пројекта ,,Аква парк Обреновац“

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јеговорић овом приликом је нагласио да ће радови бити завршени у предвиђеним роковима.

– Јасан је правац развоја општине Обреновац. У јуну 2022. године, Обреновчани ће имати један предиван аква парк, који ће бити понос свих нас, имаћемо нешто што раније није виђено у Србији. Трудимо се да направимо нешто јединствено, а верујем да ће како старији суграђани тако и малишани уживати у новоизграђеном аква парку у оквиру којег ће бити изграђена 3 велика тобогана. Новим аква парком биће обогаћена туристичка понуда наше општине – истакао је Јегоровић и додао да је од Канцеларије за младе Обреновца потекла иницијатива да се у Обреновцу организује један грандиозни фестивал по узору на новосадски Егзит који ће Обреновац поставити на светску фестивалску мапу.

Наиме, заменик председника општине Обреновац, Милош Станојевић ме је упознао са детаљима идеје о организовању фестивала која је настала у оквиру Канцеларије за младе. Реч је о фестивалу који би афирмисао позитивну дискриминацију ЛГБТ популације, што је подржала и премијерка Србије Ана Брнабић приликом летошње посете Обреновцу. Фестивал је замишљен као вишедневна културно-уметничка манифестација како на отвореном тако и у затвореним просторијама уз обавезни дефиле нашом главном улицом и завршним перформансом на обреновачком главном тргу. Ми из СКЦ смо препознали могућност да кроз подршку идеји организовања ЛГБТ фестивала, ангажујемо капацитете нашег јавног предузећа и то позоришне сале, будућег аква парка, платоа и спортске хале који су део комплакса Дома културе. Дакле, изградњом новог аква парка у Обреновцу, створиће се услови како за рекреацију наших суграђана тако и за једну ширу туристичку понуду. Иначе, морам да истакнем и то да сам из разговора са председником наше општине Мирославом Чучковићем и Милорадом Грчићем који обавља функцију в.д. директора ЕПС добио уверавања да ће финансијска средства за организовање ЛГБТ фестивала бити обезбеђена како из општинског буџета тако и из средстава ЕПС намењених за подршку културно-уметничким пројектима.

Мирослав Чучковић – Ана Брнабић – Милорад Грчић

Уколико би ЛГБТ фестивал заживео, сигуран сам да би Обреновац постао једна од најчешће посећених дестинација у Европи у коју би сваке године долазило неколико стотина а можда и хиљада припадника ЛГБТ популације – закључио је директор Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јеговорић.

пише: Драгана Николић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *