– трновити пут партијског полтрона Срђана Драгачевца члана обреновачког СПС-а до државних јасли –

Дана 13.08.2020.године, друштвеним мрежама проширила се објава, да је у време најтеже борбе са епидемијом коју изазива корона вирус Ковид 19, у Дому здравља „Симо Милошевић“ са ГО Чукарица на месту дипломираног правника запослен познати обреновачки читач водомера Срђан Драгачевац.

Срђан Драгачевац читач водомера

У документу који је објављен на сајту Дома здравља „Симо Милошевић“ објављена је одлука о избору кандидата Срђана Драгачевца из Обреновца у радни однос на неодређено време. Решење о избору кандидата не садржи подробно објашњење који су критеријуми били одлучујући за комисију да између 26 кандидата прими у радни однос управо Срђана Драгачевца из Обреновца. Управо такав однос према овом проблему менаџмента на челу са в. д директором др Ненадом Бјелицом, објашњава у потпуности стварност у којој живимо. Ово није једини, изоловани случај којим је јавна служба учињена доступна члановима странака власти.

Изабрани кандидат Срђан Драгачевац је члан СПС-а, активни члан Општинског одбора СПС-а у Обреновцу и у време када је изабран за радно место дипломираног правника, био је у статусу кандидата за одборника у Скупштини општине Обреновац на редном месту бр. 13 на коалиционој листи „Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија, Зелени Србије“. В.д. директора Дома здравља, др Ненад Бјелица, члан је СПС-а, председник Општинског одбора СПС-а Обреновац, кандидат и лице овлашћено за подношење листе кандидата за одборнике у Скупштини општине Обреновац испред коалиције „Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија, Зелени Србије“.

Овим је директно остварен институт сукоба интереса који се морао избећи у јавној служби јер је за кандидата изабрано лице које је интересно повезано са директором здравствене установе као повезано лице.

Да ствари нису завршене само на наведеним чињеницама, говоре нам стручне способности изабраног кандидата. Изабрани кандидат долази са радног места водочитач из Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Обреновац. Изабрани кандидат никада до заснивања редног односа у Дому здравља „Симо Милошевић“ није обављао послове дипломираног правника. Одређено време је радио на месту референта за рекламације за које се као и за водочитача тражио четврти степен стручне спреме, али никада није обављао послове дипломираног правника. Изабрани кандидат је завршио школовање 2019.године на приватном правном факултету.

У намери да сазнамо нешто више о професионалним искуствима Срђана Драгачевца, обратили смо се његовом некадашњем партијском колеги Драгославу Мршевићу.

На наше питање да ли има било каква сазнања о радном искуству Срђана Драгачевца те да ли је икада радио као дипломирани правник, Мршевић нам је одговоио следеће: „ О каквом радном искуству причате, желим да истакнем да је Срђан Драгачевац једна … да се изразим тако, бедна сеоска јајара и политички преварант. За њега сам ја лично ургирао да се запосли у водоводу иако ни за чистача шахте није био способан. То што је постављен на радно место правника није заслуга обреновачких социјалиста међу којима има још увек часних људи. То је заслуга Мирослава Чучковића лично. И Срђан и његова супруга су вагали на коју ће столицу да седну, да ли да остану у СПС или да пређу код Чучка у СНС, а та диплома потиче од једног неакредитованог правног факултета, односно универзитета који су похађали још неки чланови Чучковићевог месног одбора. Али да ме не схватите погрешно ја не желим да ваши читаоци помисле да Обреновац нема стручне кадрове, јер не смемо заборавити да је још један дугогодишњи читач водомера из Обреновца Александар Богићевић пре две године на седници Владе, изабран за помоћника министра пољопривреде за област руралног развоја. Због таквих као што су они а знамо да припадају Чучковићевом табору, ми имамо одлив задравствених радника у развијене земље Европске уније али и целог света“.

Александар Богићевић бивши читач водомера сада помоћник министра пољопривреде

Наведени пример запошљавања некомпетентних лица на радна места која подразумевају нарочиту одговорност, показује нам да је Србија земља уништених институција, уништеног система вредности и земља у којој је партократија најбитнији стуб владавине системом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *