Синдикат запослених полиције на челу са председником Ђукић Дејаном удара „маљем у главу“ криминал и корупцију у ПС Обреновац

 

Од почетка марта месеца 2021.године, посебну пажњу обреновчана који прате актуелна дешавања у земљи посредством електронских медија, привлаче објаве Синдиката запослених Полиције на фејсбук страници, којима се указује на криминал и корупцију у Полицијској станици Обреновац чији је начелник Недељковић Горан.

Тим поводом, ступили смо у контакт са Ђукић Дејаном, председником Синдиката запослених Полиције како бисмо сазнали због чега је питање криминала и корупције у полицији актуелизовано ових дана.

објава на фејсбук страници Синдиката запослених Полиције
објава на фејсбук страници Синдиката запослених Полиције

Питање корупције и криминала је увек актуелно!- започиње своје излагање Ђукић, а такве негативне друштвене појаве су просто неспојиве са пословима Министарства унутрашњих послова тј. Полиције. С тим у вези, желим да истакнем да ни Комунална Милиција не би смела да у својим редовима штити запослене који сарађују са криминалним структурама, а верујте ми, ово не истичем случајно!-наставља Ђукић.

Када би се којим случајем контролисао рад сваког од запослених у ПС Обреновац верујем да би се у понашању њих бар 90% утврдиле неправилности у раду које су по својој тежини такве да изискују кривични прогон.

Због позиције у структури, за такво стање је свакако најодговорнији Недељковић Горан начелник у Полицијској станици Обреновац, који своје дужности обавља попут шерифа на дивљем западу.

Монтирани дисциплински против синдикалних представника

Бахатост и примену насиља коју начелник Недељковић Горан примењује „контролишући рад“ запослених у ПС Обреновац, на својој кожи је осетила Симић Јелена која обавља функцију потпредседника нашег синдиката. Она је претходних дана изложена различитим видовима притисака, прети јој се монтираним дисциплинским поступком и отказом само зато што је обављала своје синдикалне активности између осталог и постављањем синдикалних обавештења у седишту ПС Обреновац.

објава синдикалног представника Симић Јелене

Указујем да нас ништа неће ни спречити нити уплашити и да ће се акција раскринкавања криминалаца у ПС Обреновац наставити, јер је крајње време…Обреновчани морају да сазнају да их полиција не штити или их недовољно штити.

На наше питање шта то конкретно значи, Ђукић одговара – До нас су пристизале и настављају да пристижу информације о криминалним активностима обреновачке полиције. Навешћу неколико општепознатих примера о којима се ћути.

Сектор унутрашње контроле при МУП је пред крај прошле године поднео више кривичних пријава против припадника МУП из Обреновца који су фалсификовали службене списе на тај начин што су у предметима по захтеву за набавку оружја уклонили негативну теренску проверу и заменили је фалсификованом. Такође, кривична пријава је поднета и против полицајца који се нeoвлaшћeнo служиo мoбилним тeлeфoнoм кojи je, кao прeдмeт кривичнoг дeлa, приврeмeнo oдузeт oд oсумњичeнoг лица.

Полицијски инспектори заштитници криминалаца

Истичем и да је све претходно наведено само симболичан пример злоупотреба. Дошли смо до сазнања да се у оквиру ПС Обреновац усталила пракса изнуде на штету чланова породица осумњичених лица. Наиме, јављали су нам се грађани који тврде и чак поседују снимљене телефонске разговоре да су им инспектори у ПС Обреновац захтевали новац како се члану њихових породица не би одредило задржавање или како би прикупљени доказни материјал био уништен или контаминиран и самим тим неупотребљив за кривични поступак а све се то одвијало уз помоћ малог броја обреновачких адвоката који тесно сарађују са полицијом и који се појављују као браниоци осумњичених у таквим ситуацијама.

Ових дана је у свим медијима актуелна тема борбе против организованог криминала и хулигана, Веље Невоље и сличних. Међутим, таква тема очигледно није битна ни за обреновачку полицију, ни за обреновачке медије који о томе не извештавају на истраживачки начин. Јавност не слути до којих је размера заступљена трговина наркотицима на илегалном тржишту Обреновца а сумња се и да постоје чврсте везе нарко-дилера и обреновачке полиције. Страх који постоји у малим срединама једноставно спречава праве новинаре да такве теме истражују иако обреновчани доста дуго имају свог Вељу Невољу а то је тамо неки Бане … не могу презимена да му се сетим, иначе, вођа једне хулиганске групе која навија за ФК Партизан- наводи Ђукић.

Поново се враћам на главног шерифа у ПС Обреновац. Начелник Недељковић Горан је применом претњи запосленима, пред последње одржане изборе, прикупљао личне податке чланова њихових породица како би обезбедио сигурне и капиларне гласове политичкој партији СНС којој припада и обреновачки градоначелник Мирослав Чучковић. Обреновачка полиција је имала активну улогу у припреми резултата последњих избора. Имамо сазнања да су поједини инспектори обилазили своју „добро знану клијентелу“ и претили им вађењем предмета из фијоке уколико не обезбеде довољан број гласова за СНС. Таквом притиску су били изложени ситни обреновачки криминалци и нарко-дилери.

командир ПИ Обреновац Зарић Дејан

Од колега или да будем прецизнији, од поштених колега из једног другог синдиката, сазнали смо да су мобинг и подстрекивање да се предузимају коруптивне радње уобичајене активности појединих командира међу којима се нарочито истиче командир ПИ Обреновац Зарић Дејан, детаље не желим да износим, све ће бити документовано у кривичним пријавама које подносимо.

Трговина људима и зеленашење као додатни извор зараде полицисјких инспектора

Када говоримо о ПС Обреновац морам истаћи да истражујемо две незванично прикупљене информације којима се указује на тешка кривична дела, једно је трговина људима а друго је зеленашење.

Наиме, имамо за сада непотврђене информације да Пoлициjска стaница Oбрeнoвaц и Цeнтар зa сoциjaлни рaд, чине све како би прикрили злоупотребе око усвајања деце што оставља места сумњи да је дoшлo дo тргoвинe дeцoм. Свака прикупљена информација биће послата надлежном тужиоцу.

инспектор Крушчић у средини и помоћник начелника Комуналне милиције Шекуларац Ранко са његове леве стране

Поседујемо више информација које нам указују да се поједини полицајци и појединци из врха Комуналне милиције баве зеленашењем или помажу зеленашима у наплати дугова. С тим у вези желим да истакнем да међу припадницима МУП и БИА још увек има поштених колега који не прихатају да им криминалци буду колеге па нам достављају имена, податке и фотографије које су нам од велике важности. Не желим да будем претерано тајанствен па ћу неке детаље ипак изнети…- наставља Ђукић. Сви у Обреновцу знају за инспектора Крушчића који је једно време чак био удаљен из МУП-а, наш синдикат је обавештен и има податке који потврђују да се тај обреновачки инспектор заједно са садашњим пoмoћником нaчeлникa Кoмунaлнe милициje Шeкулaрaц Рaнкoм бави зеленашењем и да им је база у београдском насељу Бежанија. О томе као и о другим злоупотребама службеног положаја полицајаца и комуналних милицајаца смо већ доставили неке податке тужиоцу и очекујемо реакције у најскорије време.

Спаваш ли мирно начелниче?

Сви морају да поштују Устав и законе ове државе а ако то не желе добровољно, биће принуђени да ускладе своје понашање на начин који није угодан.

За крај желим да путем медија упутим питање Недељковић Горану начелник у Полицијској станици Обреновац, „Спаваш ли мирно начелниче Недељковићу?“ завршио је своје излагање Ђукић Дејан, председник Синдиката запослених Полиције.

За Локалне новине Обреновац, пише Драгана Николић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *