obrenovac veselo leto

обреновачки базени постали место за групне оргије –

Обреновачки базени су ове летње сезоне лета господњег 2022. постали прави рај за љубитеље сексуалних слобода и несташлука. 

Наиме, дана 29.07.2022. године, контактирала нас је суграђанка С. Јовановић са апелом да упознамо јавност да се млади међу којима је и њено дете старијег тинејџерског узраста, организују посредством Снепчет и Телеграм група како би конзумирали опијате, алкохол и секс у терминима за ноћно купање на обреновачким базенима.

обреновачки базени

До тих сазнања дошла сам сасвим случајно, након што сам дете водила у дом здравља због проблема са гљивицама у стидној регији – започиње своју исповест наша суграђанка. 

Након дужег разговора, мог инсистирања и ускраћивања могућности детету да користи телефон, сазнала сам да група вршњака посету базенима користи као изговор али не за спас од жеге и врућина. Базени су им најјефтинија могућност да уживају у сексу на местима где могу да се издвоје од надзора родитеља и средине. Пошто апликације попут Снепчета и Телеграма нуде могућност за самоуништавање послатих порука, нисам била у могућности да прочитам њихову комуникацију али сам сазнала да се на путу ка базенима најпре снабдеју мањом количином алкохола у оној самопослузи ,,Ивана” преко пута цркве, која ради 24 часа непрестано, а међу вршњацима мог детета се увек нађе неко ко за ту ситуацију на трафици купи паковање са цветом индустријске конопље која наводно има антистресно дејство. Алкохол и конопљу конзумирају на тзв. ,,њиховом месту” иза Хотела Обреновац које полиција никада није обилазила а након конзумације се упуте на базене, где проводе остатак времена.

Пошто познајем то друштво и неке од њихових родитеља, схватила сам су то породице које нису у могућности да приуште одмор на мору па су им наши општински базени јефтина замена.

Мене као родитеља је разочарала равнодушност запослених на базенима који су ми се смејали када сам им саопштила чему им служи ноћни термин за купање. Зато сам решила да се обратим медијима, јер јавност треба да буде упозната. Можда ће то некоме да звучи као младалачки несташлук али такве активности привлаче и сексуалне предаторе који користе интернет а тинејџере узимају за жртве – завршава излагање наша саговорница.

постављен тајни видео надзор у тоалетима

Како бисмо утврдили истинитост навода наше суграђанке, обратили смо се за коментар Ивану Јегоровићу директору ЈП СКЦ  Обреновац у чијем склопу послују и обреновачки базени.

Обавештени смо од неколицине наших суграђана да термине за ноћно купање, неки од наших млађих посетилаца користе ради упражњавања сексуалних потреба, те да такве активности спроводе на местима која за то нису предвиђена – истиче Јегоровић.

И ми као колектив смо приметили нешто несвакидашње. Наиме, у последњих неколико термина предвиђених за ноћно купање, догодила су се зачепљења одводних инсталација. Та зачепљења су изазвали одбачени искоришћени кондоми и пластична амбалажа који су заједно са органским отпадом формирали физичку баријеру за отицање воде. Најпре смо посумњали да су за зачепљење одговорни наши запослени који су ангажовани на базенима али смо након неколико телефонских позива упућених од стране родитеља те омладине, схватили да нема места таквим сумњама, и да наши радници ипак одговорно испуњавају радне задатке.

При том, желим на овом месту да истакнем да разговор који сам имао са родитељем једне наше суграђанке, ни најмање није био пријатан. Запрећено нам је тужбом наводно због тога што ми промовишемо ноћне активности уместо да као институција културе промовишемо традиционалне вредности, рад, дисциплину, науку и едукацију.

Лично, не осећам се ни ја одговорним, нити колектив на чијем сам челу за неморално понашање појединаца на јавном купалишту. Ништа противзаконито нисмо учинили па немамо ни разлога за бригу. Истичем да ми нисмо надлежни да чувамо чедност наших младих посетитељки и корисница услуга базена. Васпитање потиче из куће!

Ипак, након неколико неформалних консултација са надлежним општинским службама, указано ми је да разлози јавног морала изискују наше појачано ангажовање.

На редовном радном састанку у СКЦ Обреновац,  донета је одлука да се за потребе очувања јавног реда и морала али и репутације нашег предузећа, уведе тајни видео надзор у тоалетима и свлачионицама обреновачких базена, те је за тај посао одговоран Вукашин Љуштина наш фотограф и камерман.

Вукашин Љуштина (обреновачки Ђенка) и Иван Јегоровић директор ЈП СКЦ Обреновац

Верујем да ћемо тајним видео надзором утицати на свест посетилаца наших базена и на њихово одговорно понашање у наредном периоду- закључује Иван Јегоровић.

историја оргијања на обреновачким јавним купалиштима

Интересовало нас је мишљење наших суграђана у вези са описаним активностима наше омладине, па смо наишли на занимљиво сведочење нашег старијег суграђанина Петра Николића.

Било је тога и раније, саопштио нам је наш старији суграђанин…бањско купалиште је било место а секс се уговарао у шифрама преко посредника а сада не могу да се сетим али мислим да је некада постојао и телефонски сервис за остављање порука. Тада су фиксне телефонске линије биле реткост па смо се служили телефонским говорницама у које смо убацивали кованице од по једну или две банке. Једна говорница црвене боје  је била у згради Ластине аутобуске станице, стајала је поред шалтера за продају месечних карата, њу сам ја најчешће користио јер ми је била најближа. Друге су биле постављене на зиду зграде старе поште поред улаза са уличне стране а једна је била постављена у телефонској кабини која је некада давно стајала испред робне куће на простору садашњег трга. Код таквих договорених да кажем ,, игара у паровима“ поштовало се једно правило а то је да у бању женско долази из правца старе Тамнаве а мушкарац улази са главне улице, тако да изгледа да не долазе заједно. И ми смо користили заштитне гумице које су се тада куповале у старој апотеци поред Централа.

А након обављеног ,,посла“ у бањи, ишло се у Пчелу код Аце Баклаве да се поврати снага са неколико тулумби или шампита.

Не знам зашто се сада око тога диже прашина, тога је увек било овде у Обреновцу.

Ништа ново није измислила данашња омладина, само су техничка средства другачија – заршава у свом стилу наш саговорник.

Остаје нам да се надамо да ће обреновачки базени, након увођења система надзора, повратити првобитну намену.

За Локалне новине Обреновац пише Драгана Николић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *